Over mij, Vicky

Leuk dat je meer over mij te weten wilt komen. Mijn naam is Vicky de Groot.

Ik hou ervan om heerlijk knuffelend onderuit gezakt voor een documentaire op de bank te hangen met mijn lieve kat. Ontspannen en even niks, daar kan ik zeker van genieten. Maar net zo goed ga ik graag naar vrienden toe voor de gezelligheid, spelletjes, lekker eten en een goed gesprek. En zo af en toe ben ik ook in de sportschool te vinden. 😉

Na een aantal jaren te hebben gevochten om voor een baas te werken, heb ik keus gemaakt om vanuit huis te gaan werken als virtueel assistent. Ik ondersteun ondernemers bij administratieve taken en projecten.

Ik ben ondernemer, maar ook chronisch ziek en voor mij is het prettig om mijn eigen tijden in te delen.

Wie ben ik

Stichting Present Súdwest-Fryslân

In 2014 ben ik als vrijwilliger begonnen bij Stichting Present Súdwest-Fryslân. Voor de stichting heb ik verschillende administratieve taken gedaan om Christa van Koeveringe (coördinator) te ondersteunen. Mijn werkzaamheden waren variërend: website bijhouden, gegevens verwerken en koppelen en Facebook posts plaatsen. Op dit moment ben ik nog groepsbegeleiding voor sociale en praktische projecten. Hierbij heb ik contact met het aanspreekpunt van de locatie waar het project plaatsvindt en het contactpersoon van de groep vrijwilligers. Wanneer de afspraken gemaakt zijn en de datum van het project er is, begeleid ik die dag het project. Opstarten, begeleiden en evalueren.

Mijn passie

Wat ik doe? Anderen inspireren en helpen. Als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan dat doe je niet zomaar én al helemaal niet wanneer je chronisch ziek bent. Ik wil mensen met een chronische aandoening inspireren, maar vooral ook laten zien hoe je het opzetten van een eigen bedrijf moet aanpakken, zodat zij goed beslagen ten ijs gaan. Dit doe ik door middel van mijn boek Inspiratieverhalen, mijn podcast en een cursus waarin andere chronisch zieken samen met mij hun expertise op het gebied van ondernemen delen. De cursus laat stap voor stap zien hoe je op succesvolle wijze een onderneming start, zonder je daarbij te laten leiden door je beperkingen.

Is er iemand geïnteresseerd om voor zichzelf te beginnen, maar weet hij of zij niet goed hoe dat aan te pakken? Dan kom ik opnieuw in beeld. Niet alleen, omdat ik ze inspireer, maar ook omdat ik ze met de cursus alle handvatten aanreik om het op een zeer gedegen manier te doen. Van A tot Z leg ik – en met mij vele andere experts – in de cursus uit hoe het aan te pakken, zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Tijdens het traject staat ook het vinden van de juiste balans en het leren loslaten van de belemmeringen die bij het hebben van een chronische ziekte horen centraal, want dit is bij het ondernemen ontzettend belangrijk. Als het traject is afgerond, is er de mogelijkheid om met een coach verder te gaan.